Prvo Vino & Kino u Egoist Bar Cvjetno obilježila je odlična atmosfera! Gosti su uživali u sjajnim vinskim etiketama vinarija Petrač i Zigante te finim zalogajima iz Egoist kuhinje. Sve su dodatno obogatili super filmovi iz devedesetih.

Večer je započela Petračevim pjenušcem Bregh Blanc de blancs koji se sjajno sljubio s čipsom od tartufa Zigante i mousseom od kozica. Drugo vino večeri – Zigante Malvazija 2018 bila je za mnoge otkriće večeri, jer je poznati brend za većinu sinonim za tartufe, a ovaj put se pokazalo kako i s vinima imaju jednako visoke ambicije. Uz Malvaziju Zigante posluženi su, a što drugo, nego fuži sa Zigante tartufima.

Treće vino Petrač Graševina 2017. apsolutni je favorit ljeta. Iako se Slavonija smatra kolijevkom graševine, mnogi preferiraju baš kontinentalne graševine, jer imaju lijepu svježine i lepršavost, odlike kojima upravo odiše ovo vino. Četvrto došlo je iz iste pozicije, a riječ je o kultnoj bordoškoj kupaži iz Zagorja – Karizma Petrač 2016. Fini tanini i voćnost s atraktivnim pikantnim notama odlično su se sljubili s mousseom od čokolade s malinom i mentom.

Bomba na kraju večeri stigla je u obliku najbolje etikete iz kuće Zigante, Terano S. Stefano Gran Riserva iz 2013. Bogata voćnost, začinske arome i fino uklopljeni tanini s ugodnom kiselosti daju ovom vinu dugački retro okus. Kad se posluži sa Zigante sirevima i kobasicom od tartufa, imate dobitnu kombinaciju za kraj večeri.

Svaki slijed vina i hrane pratila je po jedna kultna filmska scena koje je za ovu priliku odabrao filmski znalac Martin Milinković iz pet filmova koji su obilježili 1999. godinu, a aktualni su i danas: ‘Klub boraca’, ‘Oči širom zatvorene’, ‘South Park: veći, duži i neobrezan’, ’10 razloga zašto te mrzim’ i ‘Matrix’.

Egoist bar sve više je prepoznat i kao mjesto gdje se može doći i izabrati nešto fino s vinske karte te dodatno upotpuniti zalogajima koji se friško spremaju u Egoist kuhinji.