Ove je godine naš dobrotvorni projekt „Imam herc“ izveden na jedan drugačiji način.
Naime, u Egoist baru Cvjetno, organizirali smo humanitarno kuhanje za slijepu studenticu iz kvarta, Ivanu iz Studentskog doma Cvjetno. U tome su nam pomogli dragi partneri Meat the King, Sontacchi vinarija i Roto dinamic. S odličnim dobrotvornim menijem i vrhunskim delicijama, uspjeli smo za Ivanino liječenje i školovanje prikupiti 18.000,00 kuna.

Ivana je u Zagreb došla iz Dubrovnika na studij filozofije na Filozofskom fakultetu koji sada privodi kraju. Iako slijepa, Ivana na fakultetu ostvaruje izvrsne rezultate s prosjekom od 5.0 i ove ga godine treba završiti i magistrirati. Njena je dijagnoza Retinitis pigmentoze s progresivnom atrofijom vidnog živca na oba oka i zbog krivog liječničkog tretmana potpuno je oslijepila. Uz sve teškoće s kojima se kroz život susretala i borila, pozitivan duh nije izostao kao ni upornost s kojima je uspjela ostvariti zavidne rezultate u školovanju i životu općenito. Ona i dalje ne odustaje te vjeruje da postoji rješenje za njenu dijagnozu pa je tako uspjela pronaći moguću šansu za izlječenje u Rusiji, pomoću lingvističko-valne genetike (LVG), takozvanoj Garjajevoj metodi koju provodi najslavniji istraživač tog područja, molekularni biolog Pjotr Garjajev iz Instituta kvantne genetike.

Također su joj potrebna i tehnička sredstva kako bi mogla i dalje uspješno studirati te magistrirati ove godine. Radi se o uređaju „Evo E10“ reproduktoru i snimaču potrebnim za praćenje predavanja te posebnom mobitelu za slijepe. Kako Ivana studira, a roditelji su joj u mirovini, za sve to bila joj je potrebna financijska podrška i mi smo se rado odazvali i pomogli.

Organizirali smo „Kuhanje s hercom“ te pustili u prodaju naše poznate šalice „Imam herc“ u svim Egoist barovima i tako uspjeli prikupiti potrebna donacijska sredstva za Ivanu.

Želimo joj sve najbolje, ponajprije uspješno rusko liječenje te isto tako uspješan završetak studija.